тя се разлива плавно в топлия въздух, напоен с ухания на лавандула, розмарин и гальовните лъчи на средиземноморското слънце. Тъкмо това усещане носи и Clos de Caille (Кло дьо Кай), семейна винарна в сърцето на Южна Франция, която превръща розето в истинско изкуство.
Виното в Прованс е част от културата, от начина на живот на обитателите му. Тук розето се пие не само през лятото, а целогодишно, като перфектен акомпанимент на средиземно морската кухня. Леки, свежи и ефирни, провансалските розета са създадени за споделени моменти, за аперитиви на морския бряг и дълги обеди на слънчеви тераси. Провансалското розе е известно със своя блед, почти луковорозов цвят – знак за висококачествено производство, при което ципите на гроздето контактуват със сока съвсем кратко време. Най-често среща ните сортове, които участват в купажите, са гренаш, сензо, сира, мурведър, които придават на вината цитрусови, плодови и флорални нотки с освежаваща киселинност.
възхваляван (съвсем заслужено) от любители и професионалисти. През вековете тази земя е била благословена с идеални условия за създаване на изключителни вина благодарение на богатите глинестоваровикови почви и благоприятния средиземноморски климат.
Лозята са собственост на семейство Мариоти, които с всеотдайност и ежедневни грижи разкриват щедростта на този уникален тероар във всяка бутилка. Отглеждат разнообразие от сортове, сред които гренаш, сензо, сира, каринян, рол, каберне совиньон и мурведър. За да постигнат оптимална ароматна концентрация, добивът от всяка лоза е умишлено ограничен, което допринася за изразителния характер на вината.
деликатен цвят, фини аромати и баланси ран вкус. Ето такова е и The One, изключително елегантен прочит на региона, съчетаващ традиция с модерен почерк, сдържаност с характер.
The One впечатлява с бледорозов цвят с нюанси на сьомга, характерен за най-добрите провансалски вина. Ароматният му профил е ефирен и сложен, с нотки на диви ягоди, бяла праскова и нежни флорални нюанси, сред които доминират цъфнала роза и божур. Финалът е минерален и освежаващ, с лека цитрусова пикантност, която го прави перфектно за аперитив или за комбинация с храна.
Свежестта на розето перфектно подчертава маслената текстура на рибата и меките зелени нотки на авокадото.
Класическа комбинация от сладост и соленост, която се хармонизира с плодовия профил на виното.
Мекотата на сиренето и сладките нотки на меда балансират киселинността на розето, създавайки едно леко и красиво усещане за финия баланс на живота!